Croatian(HR)English (United Kingdom)
Baner

 

STAY AFLOAT - Klikni na sliku za video!


Adriana Nautica :: Stay Afloat

Stay Afloat smjesa je u obliku paste koja trenutno spriječava prodor vode u brod. Koristi se prilikom havarija, puknuća oplate, cijevi, i drugih problema gdje tekućina iz jednog prostora odvojenog barijerom prelazi u drugi prostor. Kao što prikazuje priloženi video, Stay afloat je toliko učinkovit da će u skoro vrijeme ovakvi alati postati obvezna oprema svakog plovila koji se koristi u komercijalne svrhe.

Vašu Stay Afloat pastu nabavite u Adriana Nautica dućanu.

U ljeto 2013. godine, ploveći duž pulske obale, brod (slike ispod teksta) udara u nepoznati objekt ispod morske površine. Brod je plovio gotovo punom brzinom i od udarca je gotovo stao u mjestu, pa je pretpostavka da je udario u plutajući brodski kontejner. Iako na početku nije zamijećen proboj vode, uskoro se brod počeo puniti vodom i kapetan je odlučio što prije nasukati brod. Najbliža je bila uvala Mužilj kraj Galebovih stijena, pa je ubrzo brod nasukan zaletivši se u plićinu.

Brod je ubrzo spašen uporabom Stay Afloat paste, na način da je mjesto proboja vode zakrpano sa samo par kantica paste. Ispumpana je sva voda, nije došlo do onečišćenja mora gorivom, uljem i sličnim supstancama. Nakon toga je odsukan i uspješno je nastavio plovidbu do sigurne luke gdje je popravljen. Veći dio stay afloat paste je vraćen u kutiju i mogao se dalje primjenjivati prema potrebi.